Om våra publikationer

De flesta av Isofs publikationer går att läsa kostnadsfritt som pdf. Många går också att beställa i tryckt form.

Våra forskningsresultat redovisas vanligen i böcker, artiklar och rapporter. Vi ger dessutom ut handböcker och läromedel, ordböcker och ortnamnsserier.

En del av våra publikationer har utgått eller är slutsålda. Ofta kan man ändå få tillgång till dem via pdf eller i våra arkiv eller bibliotek. Vissa finns till försäljning på antikvariat.

Beställa böcker

Vi håller just nu på att bygga om beställningsfunktionen för Isofs publikationer. Tills vidare beställer du böcker via formuläret på sidan Beställ publikation.

Villkor

Våra digitala publikationer laddas ned kostnadsfritt som pdf-filer via knappen Läs digitalt på publikationssidan. Länken leder direkt till pdf:en som finns publicerad på Isofs DiVa-portal.

Om en publikation finns i tryckt form visas knappen ”Beställ tryckt exemplar” på publikationssidan. Då kan du beställa den via ett beställningsformulär.

Samtliga priser är angivna inklusive moms. Frakt tillkommer enligt postens prislista (tänk på fraktkostnaden när du beställer böcker till adress utanför Sverige). Betalning sker via faktura som skickas tillsammans med din beställning. Din beställning levereras med post inom ungefär en vecka.

Digitalisering och tillgänglighet

De flesta av våra nya publikationer ges ut både i digital och tryckt form. På Isof pågår också en omfattande digitalisering av alla våra böcker, och ambitionen är att med tiden kunna erbjuda alla våra publikationer kostnadsfritt i digital form.

Våra nya publikationer publiceras i mesta möjliga mån som tillgängliga pdf:er. Äldre publikationer är bildskannade från originalen och därefter OCR-kontrollerade. Det kan dock finnas problem med texttolkningen, särskild vad gäller den äldsta litteraturen. Kontakta oss om du vill ha någon av dessa publikationer i en mer tillgänglig form.

Kontaktuppgifter och mer information om tillgänglighet på isof.se hittar du på sidan Tillgänglighetsredogörelse för isof.se.

Publikationsserier

Vi har flera olika publikationsserier, främst inom ortnamn men även inom personnamn och dialekter. Desutom har vi tidskriften Kieliviesti och bulletinen Klarspråk som kommer ut med fyra nummer per år. Du hittar mer information om våra publikationsserier och tidskrifter på sidan Publikationsserier och tidskrifter.