Tilltalsbloggen

En blogg om språkteknologi och projektet Tilltal.

 • Verktyget Edyson

  Publicerat: .

  Per Fallgren, doktorand vid avdelningen för tal, musik och hörsel vid KTH, skriver om verktyget Edyson utvecklat inom projektet TillTal. Inlägget är på engelska.

  Lämna kommentar

 • Ny publikation lyfter Clarin kunskapscentrum

  Publicerat: .

  Isofs Rickard Domeij och Susanne Nylund Skog deltar i nya publikationen Tour de Clarin volume II, som ges ut av det europeiska forskningsnätverket Clarin.

  Lämna kommentar

 • Viktigt med flerspråkighet inom det digitala kulturarvet

  Publicerat: .

  Möjligheter och utmaningar kring flerspråkighet och digitalt kulturarv diskuterades flitigt under ett seminarium arrangerat av organisationen Europeana och undervisnings- och kulturministeriet i Finland. Isofs Rickard Domeij var en av huvudtalarna.

  Lämna kommentar

 • Både bredd och djup på Tekniska museet

  Publicerat: .

  ”Digitala modeller” bjöd in till seminarium på Tekniska museet den 17 maj. För tredje gången samlades de projekt som fått stöd i Riksbankens jubileumsfonds och Vitterhetsakademiens speciella satsning på Samlingarna & forskningen.

  Lämna kommentar

 • Forskardriven digitalisering - datadriven forskning III

  Publicerat: .

  I slutet av mars var jag på ett välbesökt (drygt 80 deltagare) forsknings-seminarium igen, i samarbete mellan Nordiska museet och RAÄ. Under en ganska intensiv eftermiddag fick vi höra representanter för forskarsamhället (Anna Dahlgren, professor i konstvetenskap på SU), kulturinstitutionerna (Sven Rentzhog, chef för avdelningen för digital interaktion på Nordiska museet) och forskningsfinansiärerna (Eva Stensköld, forskningssekreterare på Riksbankens jubileumsfond) tala om utmaningar och möjligheter.

  Lämna kommentar

 • Tilltals workshop på KTH

  Publicerat: .

   Tilltals-projektets senaste workshop ägde rum på KTH i Stockholm den 11–12 april 2019. Tanken med dagen var att presentera läget för de olika spåren i forskningsarbetet, och med en mindre krets särskilt inbjudna gäster fördjupa diskussionen och pröva nya tankar.

  Lämna kommentar

Om bloggen

En blogg om historiskt talmaterial och talteknologisk metod för forskning.

Arkiv

2020

2019