Om kakor

På isof.se använder vi kakor (cookies). Kakorna används för att göra användarupplevelsen bättre. Du kan välja att stänga av lagringen av kakor i din webbläsare.

En kaka är en liten textfil som sparas i din dator när du besöker en webbplats som använder kakor. Vissa sparas i din dator, andra upphör att finnas till i samband med att du avslutar besöket på webbplatsen. Syftet med kakor är att förbättra och underlätta för besökaren på webbplatsen.

Undvik kakor

På isof.se har vi i nuläget ingen särskild funktion för aktivt samtycke. Om du inte samtycker till lagring på din dator kan du stänga av webbläsarens funktion för lagring av kakor. I din webbläsare kan du ställa in att automatiskt neka till all lagring av kakor, eller att få information varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Webbplatsen fortsätter att fungera även om du stängt av kakor, men du kan förlora viss funktionalitet.

Kakor på isof.se

För att isof.se ska fungera så bra som möjligt sätter vårt publiceringssystem Sitevision kakor. Så kallade sessionskakor används för att vi ska få korrekt statistik över hur många besökare som besöker flera sidor i vårt system. Dessa kakor lagrar ingen information om användaren och upphör att gälla 30 minuter efter att du avslutat ditt besök på webbplatsen. Systemet använder också andra kakor för att göra det lättare för dig att använda sidorna. I dessa sparas information om vilka inställningar du gjort under ditt besök på webbplatsen. Inte heller dessa kakor lagrar annan information om användaren.

Matomo

Vi använder webbanalysverktyget Matomo för att analysera webbstatistik. Verktyget sätter kakor för att samla in de användardata som behövs för att vi på bästa sätt ska kunna utveckla och förbättra webbplatsen.

Readspeaker

På isof.se finns en uppläsningsfunktion som kan läsa upp sidornas innehåll. För att den ska fungera så bra som möjligt sätter verktyget ReadSpeaker webReader kakor. Det görs bland annat för att spara dina inställningar så du inte behöver ställa in uppläsningsfunktionen på nytt för varje sida.

Läs mer om hur Readspeaker använder kakor (information på engelska) Länk till annan webbplats.

Siteimprove

Vi använder analysverktyget Siteimprove för att löpande kontrollera och förbättra tillgängligheten på isof.se. Kakorna som sätts av Siteimprove används bara under det aktuella besöket.

Läs mer om hur Siteimprove använder kakor (information på engelska) Länk till annan webbplats.

Mer om kakor

På Post- och telestyrelsens webbplats pts.se kan du läsa mer om kakor, hur de används och vad det innebär för dig som användare:

Vad är kakor och vad säger lagen? Länk till annan webbplats.

Frågor och svar om kakor (cookies) för dig som använder internet Länk till annan webbplats.