Lukukoira Max ja sen kaveri Taksi (meänkieli)

Lukukoira Max ja sen kaveri Taksi (Läshunden Max och hans kompis Taksi) är en läsebok som kan användas i modersmålsundervisningen i meänkieli på låg- och mellanstadiet.

Omslag.

Lukukoira Max ja sen kaveri Taksi (Läshunden Max och hans kompis Taksi) är en läsebok som kan användas i modersmålsundervisningen på låg- och mellanstadiet. De olika kapitlen i boken fungerar som bas för övningar och diskussioner.

Med hjälp av materialet kan eleverna utveckla sina förmågor enligt kursplan i modersmål meänkieli som nationellt minoritetsspråk och meänkieli som förstaspråk.

Läseboken kompletteras med ljudfiler till varje kapitel och en lärarhandledning. I lärarhandledningen finner du tips för din undervisning i meänkieli.

Om Lukukoira Max ja sen kaveri Taksi

Läromedlet togs först fram på finska av Taina Sampakoski och har sedan översatts till meänkieli av Mervi Erkheikki och illustrerats av Otso Sampakoski. Läromedlet är framtaget i samarbete med Svenska Tornedalingars Riksförbund-Tornionlaaksolaiset. Projektet har fått stöd från Isofs bidrag för revitalisering av de nationella minoritetsspråken.

Har du frågor om läromedlet? Kontakta Taina Sampakoski taina.sampakoski@gmail.com.