Välkommen på språkspärrskurs i meänkieli

Vill du vara med som deltagare eller kursledare på en kurs som handlar om att bli av med sin språkspärr och börja använda meänkieli mer? Kontakta oss på Språkcentrum meänkieli!

Språkspärrskurs 2024

Språkcentrum meänkieli planerar att genomföra en kurs för personer som vill bli av med sin språkspärr och börja använda meänkieli mer. En språkspärr innebär att man i någon mån behärskar ett språk men inte kan förmå sig att tala det i alla sammanhang. Det kan till exempel handla om att man förstår språket men inte kommer igång med att tala det, eller att man talar språket men bara använder det i vissa trygga situationer med närstående. Kursen kommer att bygga på en metod som utvecklats av den norska socionomen Jane Juuso och som tidigare använts av bland andra Samiskt språkcentrum.

Kursen kommer att genomföras under 2024 och omfatta en träff i veckan kvällstid under cirka 10 veckor. Den första kursomgången kommer att hållas i Kiruna efter sommaren 2024 men om du bor någon annanstans kan du ändå anmäla ditt intresse inför framtiden.

Kursdeltagare och kursledare sökes

Känner du att du har en språkspärr som du vill bli av med och börja prata meänkieli? Anmäl då ditt intresse som kursdeltagare!

Två av språkfrämjarna vid Språkcentrum meänkieli kommer att utbildas till kursledare men vi vill gärna passa på att få utbilda åtminstone två till kursledare som kan hålla i framtida kurser. Erfarenhet av att arbeta med människor och meänkielikunskaper är fördelaktigt. Känner du att du skulle vilja utbilda dig till kursledare för att hjälpa andra att bli av med sin språkspärr? Anmäl då ditt intresse som kursledare!

Om du är intresserad av att delta i kursen eller att utbildas till handledare så vill vi gärna att du hör av dig oavsett var du bor. Även om du inte har möjlighet att delta i den första kursomgången så är det viktigt för oss att känna till var behovet finns för att planera framtida omgångar av kursen.

Kontakta oss!

Är du intresserad av att delta som kursledare eller kursdeltagare? Hör av dig via mejl sprakcentrummeankieli@isof.se eller telefon 070-185 65 25.