Var är Noras pulka?

Var är Noras pulka? är en digital bok som finns på 17 språk. Boken är lämplig för barn cirka 3–6 år. Barn kan läsa/se texten, lyssna och bläddra samtidigt. Gärna tillsammans med en vuxen.

Skärmbild från läromedlet.

Boken finns på finska, på meänkielis tre varieteter (gällivarevarieteten, lannankieli, tornedalsvarieteten), på lulesamiska, nordsamiska, pitesamiska, sydsamiska och umesamiska samt på romska kaledialekten.

Nora ser sina vänner leka i den första snön och hon vill också ut och leka. Hon börjar fundera var hon har sin egen pulka och tillsammans med pappa och lillasyster beger hon sig ned till källarförrådet för att leta. I förrådet är det lite läskigt då saker och ting ser ut som något annat än vad de är. Pappa blir rädd för källarmonstret och Nora får hjälpa till att lugna honom. De stöter på flera konstiga saker som en jätteråtta och en späckhuggare, men kommer de någonsin att hitta pulkan?

Om Var är Noras pulka?

Materialet är skrivet och illustrerat av Elmira och Ramona Zadissa och framtaget av Sveriges Tornedalingars Riksförbund STR-T med finansiering av Isof. De digitala böckerna finns publicerade på webbplatsen polarbibblio.se Länk till annan webbplats..