Terminologi – en fördjupning

Här hittar du fördjupningsmaterial inom terminologiläran.

Terminologiguiden Pdf, 407.1 kB. innehåller en introduktion till terminologiarbete i teori och praktik. Här finns all grundläggande information om de moment som behövs för att framgångsrikt bedriva terminologiarbete. Terminologiguiden är en översättning av Guide to Terminology som ursprungligen skrevs av den finländska terminologen Heidi Suonuuti.

Metoder och principer i terminologiarbetet Pdf, 272.8 kB. ger en kort introduktion i terminologiarbetets metoder och principer. Den är utarbetad i ett samarbete mellan Terminologicentrum TNC och hälso- och sjukvården.

Terminologins terminologi: ordlistan Pdf, 171.8 kB. har tagits fram av Terminologicentrum TNC i samarbete med terminologer från övriga nordiska länder. Ordlistan omfattar de mest centrala begreppen inom områdena terminologilära och terminologiarbete.

Begrip begrepene Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.är e-kurs i terminologiarbete som har tagits fram av Språkrådet i Norge i samarbete med Digitaliseringsdirektoratet. Kursen är gratis och ger en god introduktion till begreppsanalys, definitionsskrivande, termbildning och termval. Den tar cirka 45 minuter att genomföra. Kursen ges på norska.

Socialstyrelsens handledning för arbete med begrepp och termer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Handledningen har tagits fram av terminologer på Socialstyrelsen. Även om målgruppen i första hand är de som är praktiskt involverade i Socialstyrelsens terminologiarbete, kan handledningen fungera som kunskaps- och inspirationskälla för andra.