Lansering av Folke - en digital arkivtjänst

Den 17 januari lanserar vi Folke – en digital plattform där vi tillgängliggör ett stort folkminnesmaterial från Isofs arkiv. Lanseringen sker digitalt via Zoom och vi kommer då att presentera arkivtjänsten och materialet. Välkommen att delta!

Isof har en av Sveriges största folkminnessamlingar. I arkiven finns resultatet av över hundra års arbete med att dokumentera folklig kultur – från 1800-talets fiske- och bondesamhälle fram till dagens mångfaldssamhälle.

Med den nya arkivtjänsten Folke tillgängliggör vi delar av Isofs äldre folkminnessamlingar – inledningsvis drygt 150 000 sidor från Västsverige. På Folke kommer du att kunna läsa om 1800-talets berättartraditioner och föreställningsvärldar, om årets högtider och livets festseder, om vardagsliv på landsbygden och i städerna. Du kommer också kunna hjälpa till med att föra kulturarvet vidare, till exempel genom att skriva av äldre handskrivna uppteckningar.

På den digitala invigningen kommer vi att presentera Isofs folkminnessamlingar och arkivtjänsten Folke. Varmt välkomna!

Information

Tid: Måndagen den 17 januari 2022, klockan 10–10.45

Länk: https://uu-se.zoom.us/s/63212330921 Länk till annan webbplats.

Anmälan: Ingen anmälan behövs.

Karta.

Med den nya arkivtjänsten Folke tillgängliggör vi delar av Isofs äldre folkminnessamlingar – inledningsvis drygt 150 000 sidor från Västsverige.