Kulturarv i fokus: Att skapa en icke-binär folkdräkt

Den 15 maj är det återigen dags för seminarieserien Kulturarv i fokus. Vi möter folkmusikern och artisten Fredy Clue, som berättar om den icke-binära folkdräkten Bäckadräkten.

När: 15 maj 2024, kl. 16–17

Var: Digitalt, via Zoom.

Anmälan: Deltagande är kostnadsfritt, men föranmälan behövs.

Anmälan och mer information: https://uu-se.zoom.us/webinar/register/1217110238407/WN_wdf3-9uQTtGPRzTP-GIJtw#/registration Länk till annan webbplats.

Bakom den icke-binära folkdräkten står Fredy Clue, konstnären Ida Björs och en fokusgrupp av unga queer-personer från den svenska folkkulturen. På webbinariet den 15 maj kl. 16.00 bjuder Fredy Clue på en halvtimmes berättande föreställning om Bäckadräkten, som flätar samman folkmusik, traditioner och queera berättelser.
Efter framträdandet blir det panelsamtal med Fredy och personer från fokusgruppen, modererat av Matilda Bergqvist på Institutet för språk och folkminnen.

Om Kulturarv i fokus

Den digitala seminarieserien Kulturarv i fokus är tänkt att vara en mötesplats där utövare, kulturarbetare, forskare, föreningsaktiva med flera kan mötas och utbyta erfarenheter. Varje tillfälle gästas av en talare som får ordet i 30 minuter, därefter blir det tillfälle för frågor och diskussion.