Webbfrågelista namnsdagar

Välkommen att svara på vår webbfrågelista om namnsdagar och om hur du firar eller uppmärksammar dessa!

Har du fotografier eller andra bilder till ditt svar? Skicka dem till e-postadressen kamilla.karrstedt@isof.se. Glöm inte att skriva vem som är fotograf och att ange om Isof och dess besökare får använda sig av bilderna.

Så behandlar vi personuppgifter

När du besvarar en webbfrågelista lämnar du ofta personuppgifter (till exempel e-postadress). Isof ansvarar för att de personuppgifter som myndigheten behandlar hanteras enligt gällande dataskyddslagstiftning. Läs mer på länken nedan.


Skickar du grattishälsningar? Köper tårta? Ger presenter, blombukett? Vilka personer uppmärksammar du på deras namnsdagar? Hur brukar det tas emot? Beskriv gärna!

Får du reda på namnsdagarna via tidningen, almanackan eller andra medier? Skriver du upp särskilda namnsdagar? Finns det vissa namnsdagar du kopplar ihop med någon särskild händelse? Firar du andra namnsdagar än de som finns med i den traditionella namnlängden? I så fall vilka namn? Berätta!

Om du inte har en namnsdag, blir du ändå firad? Av vilka då, och på vilket sätt? Firades din eller dina namnsdagar på något särskilt sätt när du var barn? Hur brukar eller brukade namnsdagar generellt uppmärksammas i din släkt?


Om dig
För att vi ska kunna använda oss av dina svar i vår forskning vill vi gärna veta något om dig. Fyll gärna i uppgifterna nedan. Vill du vara anonym så ange ej namn och e-postadress.Arkivering och frågelistor
Genom att skicka in ditt svar godkänner du att det införlivas i institutets offentliga samlingar och på så sätt också bevaras för framtida generationers intresserade. Ange också om du per e-post vill ha information om institutets framtida undersökningar – glöm i så fall inte att uppge din e-postadress ovan.
Jag godkänner att mitt svar införlivas i arkivets samlingar: * (obligatorisk)
Jag godkänner att mitt svar införlivas i arkivets samlingar:

Jag vill ha information om framtida undersökningar:
Jag vill ha information om framtida undersökningar: