Välkommen till Språkrådsdagen 2024!

Den 23 april är det dags för Språkrådsdagen. Årets tema är ”språkvård för hållbar omställning”.

Porträtt.

Språkforskare Anje Müller Gjesdal, vetenskapsjournalist Jörn Spolander, klimatforskare Gustav Strandberg och kommunikationschef Marcus Lundstedt är några av de som deltar i panelsamtal och föreläsningar på Språkrådsdagen 2024.

På programmet står flera olika föredrag och panelsamtal samt utdelning av de tre språkvårdspriserna Erik Wellanders pris, Klarspråkskristallen och Minoritetsspråkspriset.

Programpunkterna behandlar på olika sätt språk och språkvård i förhållande till hållbar omställning. Det blir föredrag och panelsamtal, men också en presentation av ett framväxande nytt visualiseringsverktyg och en monolog med musik.

Under dagen kommer scenen att beträdas av språkforskare som Anje Müller Gjesdal och Milena Zart, samt Språkrådsmedarbetare som Karin WebjörnLena Lind PalickiLinnea Hanell och Magnus Ahltorp. Vi får träffa forskare från andra vetenskapliga områden som Gustav Strandberg, klimatforskare på SMHI, Maria Wolrath Söderberg, retoriker på Södertörns högskola och Sverker Sörlin, miljöhistoriker på KTH.

Vi får även lyssna på personer som arbetar med att kommunicera vetenskap om klimat och miljö till olika målgrupper, som Jörn Spolander, vetenskapsjournalist på DN och Marcus Lundstedt, kommunikationschef på Stockholm Resilience Centre. Dessutom får vi se ett unikt framträdande av Dramatenskådespelaren Andreas T Olsson.  

Anmäl dig senast 16 april

Läs mer och anmäl dig på sidan isof.se/språkrådsdagen2024. Särskilt lågt pris för studenter. Sista anmälningsdag är tisdagen den 16 april 2024.

Språkrådsdagen 2024 fokuserar på språk och språkvård i förhållande till hållbar omställning.