Är det er tur att vinna Klarspråkskristallen?

Berätta om hur ni arbetar med klarspråk och var med och tävla om Klarspråkskristallen!

Hur gör ni för att kommunicera enkelt och begripligt med era målgrupper? Tror ni att ert sätt att arbeta skulle kunna inspirera andra? Då har ni chansen att vinna Klarspråkskristallen – priset för ett klart och begripligt offentligt språk.

Språkrådet delar ut Klarspråkskristallen varje år till en myndighet, en kommun, en region eller annat offentligt organ. Priset är en belöning för goda resultat i arbetet för ett begripligt språk och en uppmuntran till fortsatt klarspråksarbete.

Nu är det lättare än någonsin att nominera. Berätta vad ni gör genom att svara på fem frågor och skriva en kort sammanfattning. Arbetet behöver varken vara storslaget eller nydanande. I år vill vi helt enkelt få in många goda exempel på hur man kan jobba med klarspråk!

Vi ser fram emot ert bidrag senast måndagen den 12 februari. Ett formulär och mer information finns på isof.se/kristallen.

Gruppbild.

Katrin Tonnes, Lena Sundström Mattsson och Mia Wadman från Folkhälsomyndigheten tog emot Klarspråkskristallen 2023 av kulturminister Parisa Liljestrand. Foto: Isof.