Klarspråkskristallen

Jobbar ni på bra med klarspråk på din arbetsplats? Skulle andra kunna lära sig och inspireras av er? Då kanske det är er tur att vinna Klarspråkskristallen.

bild på klarspråkskristallen.

Klarspråkskristallen.

Vi på Språkrådet delar ut Klarspråkskristallen – priset för ett klart och begripligt offentligt språk – en gång om året till en myndighet, en kommun eller en region.

Kristallen är en belöning för goda resultat i arbetet för begripliga texter, och en uppmuntran till fortsatta insatser.

Klarspråkskristallen 2022

Klarspråkskristallen 2022 kommer att belöna ett föredömligt klarspråksarbete som kan inspirera andra. Vi behöver få din nominering senast måndagen den 14 februari 2022.

Priset delas ut på Språkrådsdagen Öppnas i nytt fönster. 2022.

Klarspråkskristallen 2021

Klarspråkskristallen 2021 hade temat klarspråksarbete i kristid, och priset gick till Skatteverket ”för ett gediget och systematiskt klarspråksarbete som fungerar även i kristider”.

Priset delades ut av kultur- och demokratiminister Amanda Lind i samband med Språkrådsdagen 2021 Öppnas i nytt fönster. den 5 maj.

Pressmeddelande: Skatteverket bäst på klarspråk 2021 Öppnas i nytt fönster. (5 maj 2021)

Artikel: Väloljat samarbete och välriktade klarspråksinsatser Öppnas i nytt fönster. (ur Klarspråk 2/2021)

Podd: I poddavsnittet Klarspråk – enkelt och begripligt med mottagaren i centrum Öppnas i nytt fönster. berättar Camilla Lindholm mer om Skatteverkets klarspråksarbete

Camilla Lindholm från Skatteverket tog emot utmärkelsen på Språkrådsdagen. Här tillsammans med moderator Lena Lind Palicki som håller i diplomet.