• Huvudmeny

Klarspråkskristallen

Klarspråkskristallen – priset för ett klart och begripligt offentligt språk – delas ut en gång om året till en myndighet, en kommun eller en region.

Kristallen är en belöning för goda resultat i arbetet för klara texter, och en uppmuntran till fortsatta språkvårdsinsatser.

Klarspråkskristallen 2021

Klarspråkskristallen 2021 kommer att ha temat "klarspråksarbete i kristid". Priset delas ut på Språkrådsdagen 2021.

Mer information och blankett för nominering kommer.

Klarspråkskristallen 2020

Temat för Klarspråkskristallen 2020 var nya metoder och nya kanaler för klarspråksarbetet. Priset gick till Konsument- och medborgarservice i Göteborgs stad.

Priset tillkännagavs den 5 maj 2020 med en hälsningsfilm från kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

Pressmeddelande inkl. film: Konsument- och medborgarservice i Göteborgs stad tilldelas Klarspråkskristallen 2020 (5 maj 2020)


Fotografi föreställande två kvinnor stående framför en stor bildskärm i ett konferensrum. En av kvinnorna har en blombukett i handen. På skärmen syns fem personer som är med på länk.

Konsument- och medborgarservice i Göteborgs stad höll en prisceremoni på distans, med anledning av att de tilldelats Klarspråkskristallen 2020. På bilden från vänster: Malin Baeza, kommunikationschef och Sofia Westman, kommunikatör. På skärmen från vänster: Irene Gustafsson, nämndsekreterare, Stefan Lydén, demokratiutvecklare, Lotta Sjöberg, förvaltningsdirektör, Anna Corneliusson, verksamhetsutvecklare och Ulrika Karmalm, kommunikatör.

Uppdaterad 08 juni 2020
Bild på klarspråkskristallen.

Klarspråkskristallen