Språkcentrum deltar på Mänskliga Rättighetsdagarna 2023

Den 23–25 november deltar Isofs språkcentrum för finska, jiddisch, meänkieli och romska i de Mänskliga Rättighetsdagarna i Helsingborg.

Språkcentrum deltar med en monter på utställningstorget, och kommer även att delta i olika programpunkter under dagarna. På lördagen den 25 november anordnar Isof panelsamtalet ”Nationella minoritetsspråk: Utmaningar och möjligheter Länk till annan webbplats.”. I det leder moderator Göran Lahti, verksamhetsledare och språkfrämjare vid Språkcentrum meänkieli, ett samtal om språkrevitalisering och rätten att lära sig, utveckla och använda det nationella minoritetsspråket. I samtalet deltar Kalle Kinnunen som är projektledare för plattformen KESKI, Sari Pesonen som är revitaliseringsexpert på Isod, Valeria Redjepagic som är ordförande för Promoting Youth Inclusion (PYI) och Hanna Aili som är ledamot i Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset.

Program och mer information hittar du på webbplatsen mrdagarna.se Länk till annan webbplats..

Om MR-dagarna

MR-dagarna (Mänskliga Rättighetsdagarna) har arrangerats i över 20 år, och syftet är att vara en mötesplats för frågor kring mänskliga rättigheter. Evenemanget är ett samverkansprojekt och i arrangörsgruppen ingår Föreningen Ordfront, Afrikagrupperna, Amnesty, DemokratiAkademin, Diakonia, Fonden för mänskliga rättigheter, Ibn Rushd studieförbund, Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet, Sensus studieförbund och Svenska kyrkan.