Samråd språkcentrum minoritetssamordnare

Vi välkomnar dig som arbetar som minoritetssamordnare i en förvaltningskommun att delta i ett samråd inför inrättandet av språkcentrum i finska, jiddisch, meänkieli och romska.

Det är ett gemensamt samråd för samtliga fyra nationella minoritetsspråk. Samrådet kommer att äga rum vid två tillfällen, och du kan själv välja vilket datum du vill delta. Sista anmälningsdag är den 18 april 2022.

Tid och plats

Alternativ 1: Onsdagen den 20 april kl 13.00–14.30 i ett digitalt mötesrum (Zoom).

Alternativ 2: Tisdagen den 26 april kl 09:00–10:30 i ett digitalt mötesrum (Zoom).

Anmäl dig till samråd för minoritetssamordnare 20 eller 26 april

Sista anmälningsdag: 18 april 2022. Anmäl dig genom att fylla i formuläret här nedan. Du kommer att få en bekräftelse på anmälan till din e-post.

Observera att det är ett samråd som äger rum vid två olika tillfällen – det räcker om du anmäler dig till ett av dem.

Vilket av datumen vill du delta på samråd? * (obligatorisk)


Vilket av datumen vill du delta på samråd?


Kontaktuppgifter


Ange namn, telefonnummer och e-postadress.
Kontaktuppgifter
Språk


Ange vilket eller vilka språk du arbetar med.
Språk

Skriv vilken kommun du representerar.

Ange vilken befattning du har.

Vad och varför?

Isof har i uppdrag av regeringen att inrätta språkcentrum för de nationella minoritetsspråken finska, jiddisch, meänkieli och romska. Språkcentrumen ska ge språkbärare i hela landet möjligheten att behålla, ta tillbaka och utveckla finska, jiddisch, meänkieli och romska – så att språken kan leva vidare i Sverige. Språkcentrum i finska är tänkt att placeras i Uppsala, språkcentrum i meänkieli i Övertorneå och Kiruna, språkcentrum i jiddisch i Stockholm och språkcentrum i romska i Stockholm.

Genom ett samråd för minoritetssamordnare på förvaltningskommuner vill vi samla in synpunkter och tankar om vad språkcentrumen bör arbeta med.

Hur?

Isof kallar till ett möte i det digitala mötesverktyget Zoom. Du som deltar kommer att få en presentation av pågående arbete och därefter får du möjlighet att diskutera språkcentrums inriktning och förmedla dina förväntningar på språkcentrums arbete.

När?

  • Alternativ 1: Onsdagen den 20 april kl 13.00–14.30
  • Alternativ 2: Tisdagen den 26 april kl 09:00–10:30

Var?

Samråden sker digitalt via ett mötesrum i Zoom. Du får en mötesinbjudan med länk till din e-post efter att du har anmält dig till samrådet.