Språkfrågor om meänkieli

Vi ger råd i frågor om meänkieli och ger rekommendationer till översättningar. Vi svarar på frågor via telefon och e-post.

På vår expertområdessida för meänkieli kan du läsa mer om vad vi gör och kan hjälpa till med.

Kontakt

E-post
meankieli@isof.se

Telefon
0200-224 022

Sommarstängt veckorna 28–31

Under veckorna 28, 29, 30 och 31 har Isof stängt för rådgivning, besök samt framplockning och förmedling av arkivmaterial. Vår centrala växel är öppen enligt ordinarie tider hela sommaren, även om många medarbetare då kan befinna sig på semester. Även registraturen är öppen måndag–fredag, men med begränsad bemanning vilket kan betyda något längre svarstider än normalt. 

Vecka 32 är vi igång som vanligt

Från och med måndag den 9 augusti under vecka 32 har vi rådgivning och öppettider som vanligt igen och det är åter möjligt att kontakta oss för att få tillgång till digitalt arkivmaterial. Trevlig sommar!

Vi ger stöd på olika sätt

En av våra uppgifter är att vara ett stöd för alla som har frågor som rör språk och kultur i Sverige. För att du lättare och snabbare ska få svar på vanligt förekommande frågor har vi här på webben en frågebank där vi samlat vanliga frågor och svar. Vi har även språktjänster och arkivtjänster där du enkelt kan söka svar på språkfrågor, hitta och ta del av arkivmaterial eller söka i ordböcker och ordlistor inom olika språk. I våra vägledningar och utbildningsmaterial får du konkreta tips och råd som du kan ha nytta av i ditt arbete eller inom en specifik uppgift.