Frågor om klarspråk

Vi ger dig som arbetar i en kommun, region eller myndighet stöd i att använda klarspråk. Bland annat föreläser vi och anordnar seminarier, ger ut tidningen Klarspråk och ett nyhetsbrev till klarspråkskontakter. Om du har frågor om hur du kan arbeta med klarspråk i din organisation är du välkommen att höra av dig till oss.

Mellan den 8 juli och den 5 augusti håller myndigheten stängt för arkivbesök och rådgivning.

Porträtt.

Gabriella Sandström och Ingrid Olsson är språkvårdare i svenska med fokus på klarspråk.

På vår expertområdessida för klarspråk kan du läsa mer om vad vi gör och kan hjälpa till med. Om du har frågor som rör klarspråk är du välkommen att kontakta oss via e-post.

Kontakt

E-post
klarsprak@isof.se

Ingrid Olsson, klarspråksansvarig

Gabriella Sandström, klarspråksansvarig

Vi ger stöd på olika sätt

En av våra uppgifter är att vara ett stöd för alla som har frågor som rör språk och kultur i Sverige. För att du lättare och snabbare ska få svar på vanligt förekommande frågor har vi här på webben en frågebank där vi samlat vanliga frågor och svar. Vi har även språktjänster och arkivtjänster där du enkelt kan söka svar på språkfrågor, hitta och ta del av arkivmaterial eller söka i ordböcker och ordlistor inom olika språk. I våra vägledningar och utbildningsmaterial får du konkreta tips och råd som du kan ha nytta av i ditt arbete eller inom en specifik uppgift.