Fråga experten

Leta gärna svar i vår frågebank eller i våra arkivtjänster, liksom i Frågelådan (svenska språkfrågor) och andra språktjänster. Du kan också ställa frågor till våra olika experter, här beskriver vi hur.

Frågor till våra experter

Om du vill prata med någon av våra experter finns ofta särskilda tider då vi tar emot frågor via telefon och e-post. I listan här nedan visas sidor med aktuella kontaktuppgifter och telefontider till våra expertområden. Använd filtreringen nedan för att snabbt hitta det expertområde du är intresserad av.

Filtrera på kategori

Det här formuläret postas automatiskt

Filtrerat på Språkpolitik. Nollställ filtrering
  • Frågor om språkpolitik

    Vi ger råd och vägledning i olika språkpolitiska frågor, bland annat genom att upplysa andra myndigheter om vad den svenska språkpolitiken betyder fö…

Vi ger stöd på olika sätt

En av våra uppgifter är att vara ett stöd för alla som har frågor som rör språk och kultur i Sverige. För att du lättare och snabbare ska få svar på vanligt förekommande frågor har vi här på webben en frågebank där vi samlat vanliga frågor och svar. Vi har även språktjänster och arkivtjänster där du enkelt kan söka svar på språkfrågor, hitta och ta del av arkivmaterial eller söka i ordböcker och ordlistor inom olika språk. I våra vägledningar och utbildningsmaterial får du konkreta tips och råd som du kan ha nytta av i ditt arbete eller inom en specifik uppgift.