Nytt poddavsnitt om humor i myndighetskommunikation

Är det okej att myndigheter skojar på sociala medier, eller är det rent av olämpligt? I det senaste avsnittet av Svenskan i samhället tittar fyra experter närmare på tilltal och ton.

I det tredje avsnittet av Isofs podd Svenskan i samhället får du möta en rad experter som alla har koll på kombinationen klarspråk, kommunikation och humor – på myndigheter!

Samtalet spelades in under klarspråkskonferensen Klarspråk 2020, och medverkar gör Magdalena Westin Piotrowska från Livrustkammaren, Kati Kalliomäki från finska Skatteförvaltningen och Maria Fremer från Institutet för de inhemska språken i Finland. Samtalet modererades av universitetslektorn och språkforskaren Lena Lind Palicki.

I inslaget Frågelådan delar Isofs språkvårdare och klarspråksexperter Gabriella Sandström och Ingrid Olsson med sig av hur Språkrådet ser på klarspråk i kombination med humor, och hur de tänker kring det egna twitterkontot @sprakfragor.

Läs mer om och lyssna på avsnitt 3. Kan en myndighet vara rolig?

Om podden

Svenskan i samhället är en podd där Isofs språkvårdare i svenska vid Språkrådet samtalar med inbjudna gäster. Samtalen handlar om språkvård ur ett större perspektiv och tar upp ämnen som språkets roll i samhället, språk som resurs för kommunikation och handling, språk och makt, känslor och attityder. Även grammatik och skrivregler kommer att tas upp.