Pernilla

Pernilla föddes i Norrköping år 1973. Som ung vuxen flyttade hon till Berlin, och därefter Italien. I dag bor hon i München.

Porträtt.

Pernilla föddes i Norrköping år 1973 och i gymnasiet gjorde hon ett utbytesår på en skola i Wangen. Efter studenten återvände hon till Tyskland där hon bosatte sig i Berlin och efter en tid började hon på en musikalskola där hon upptäckte operamusiken.

Operan förde henne vidare till studier i Dresden och Göteborg och därefter till arbete i Italien. När Pernilla blev gravid flyttade hon och hennes man till München där de bott sedan dess.

Jag tror att jag var, efter mina studier där 2001, då hade jag bott åtta år i Tyskland, då var jag väldigt färdig med tyskarna och med Tyskland. ’Nu har jag lärt mig det här, och nu vill jag bo i Sverige’, jag var väldigt inriktad på det. Men, livet slängde ju ut mig igen till Italien och sen blev det ju det här. Och jag var ju till en början inte riktigt glad i München. Jag sa det till min man att inte München, men Berlin, i och med att jag hade vänner där. Men vi hade ett så fint hus vi kunde bo i här från hans föräldrar. Det blev bättre. Och det blev bra såhär.

Nu har jag bott här i sjutton år, det är första gången i mitt liv jag fått lov att bo på en plats hela tiden. Det är så skönt för själen.