Covid-19

Här finns samlad information om hur vår verksamhet för tillfället påverkas av coronaviruset. Du hittar också språkråd, ordlistor och annan kunskap från oss som har att göra med covid-19.

Tillfälliga förändringar i vår verksamhet

Vår ambition är att verksamheten ska påverkas så lite som möjligt under rådande pandemi. Här nedan får du information om hur Isofs verksamhet i dagsläget påverkas.

Längre svarstider kan förekomma

Eftersom vi för tillfället inte kan garantera full bemanning, och har i uppdrag av regeringen att så långt det är möjligt arbeta på distans, kan det ibland ta längre tid än vanligt för dig att få svar från oss när du kontaktar våra experter.

Vi håller digitala evenemang

Våra publika evenemang genomförs digitalt. Datum och information om kommande evenemang finns på vår evenemangssida här på webben.

Arkiven i Göteborg och Uppsala stängda för besök

Eftersom vi för tillfället inte kan garantera full bemanning, och har i uppdrag av regeringen att så långt det är möjligt arbeta på distans, håller vi våra arkiv i Göteborg och Uppsala stängda tills vidare. När restriktionerna tillåter det öppnar vi åter våra arkiv för besök.

Vi förmedlar befintligt digitalt material, i den mån vi kan garantera bemanning. Kontakta oss gärna via våra avdelningssidor om du har behov av ett visst arkivmaterial.

Som vanligt svarar vi på frågor och bistår med råd och hjälp via telefon och e-post.

Bokleveranser påverkas

Eftersom vi för tillfället inte kan garantera full bemanning, och har i uppdrag av regeringen att så långt det är möjligt arbeta på distans, har vi begränsad möjlighet att hantera bokbeställningar. Leveranstider dröjer längre tid än vanligt och vi har svårt att utlova exakta leveransdatum. Vi hoppas att detta inte ska påverka dig alltför mycket.

Språkråd, ordlistor och insamling

Våra experter ger språkråd, tar fram ordlistor, samlar in berättelser, skriver blogginlägg och informerar om sådant som rör det nya coronaviruset och covid-19. Här har vi samlat all denna information och kunskap. Länklistorna utökas och uppdateras löpande.

Coronaordlistor svenska–nationella minoritetsspråk

Vägledning för dig som informerar om corona