Allt om nya isof.se

Hej och välkommen till Isofs nya webbplats som lanserades den 7 juni 2021! Med hjälp av de 14 luckorna i vår lanseringskalender kan du lära dig allt om den nya webben.

Lanseringskalender för nya isof.se

 • Lucka 1
  Välkommen till vår nya webb!

  Det är insidan som räknas men webbdesignen, vårt utseende, är även den viktig för din upplevelse som användare av webbplatsen. Vi vill därför börja den här kalenderresan med att i lucka 1 beskriva det nya utseendet som hänger ihop med Isofs nya visuella identitet.
 • Lucka 2
  Nu ger vi oss i kast med själva huvudnavigationen på webben. Vad finns egentligen under våra huvudingångar i toppmenyn och vart leder alla länkar i sidhuvudet och sidfoten? Häng på i lucka 2 och lär dig mer om webbens struktur.
 • Lucka 3
  Det finns många hjälpmedel på vår webb som gör att du lätt och snabbt kan hitta till rätt ställe och leta dig fram till spännande innehåll. Häng på till lucka 3, så får du se!
 • Lucka 4
  Vad vore en webb utan sin startsida? Vi har ansträngt oss för att den ska kännas rolig, inbjudande och ge smakprov på allt spännande som finns på vår webbplats. Häng på till lucka 4!
 • Lucka 5
  Ingångssidorna är webbens hårt arbetande mittbackar. De har överblick över hela planen/innehållet och fördelar ut bollar till andra spelare/sidor. Häng på till lucka 5 så får du lära dig mer om spelsystemet.
 • Lucka 6
  Om ingångssidorna är webbens mittbackar så är informationssidorna anfallarna som sätter bollen i krysset. Det är på dessa sidor som vi ger dig stöd, råd, fakta, vägledning och bjuder in till lärande, förkovring, aha-upplevelser och ibland även ett och annat skratt. Häng på till lucka 6 och se om lusten väcks!
 • Lucka 7
  I vårt flerspråkiga Sverige ska alla ha rätt till språk och det är viktigt att webben är utformad så att du som talar ett annat språk lätt och snabbt kan hitta information på ditt egna språk. Hur vi har löst detta får du reda på nu, i lucka 7.
 • Lucka 8
  Varför skriver vi webb eller webbplats och inte hemsida eller sajt, vad heter webbläsare på finska och vad är det svenska tecknet för tillgänglighet? När du har konkreta språkfrågor om svenskan, de nationella minoritetsspråken eller svenskt teckenspråk får du snabbast svar i våra språktjänster. Kolla in dem här i lucka 8!
 • Lucka 9
  Hur gör man en korvkaka, hur lät den uppländska dialekten för sjuttio år sedan och varför heter Malmö som det gör? Vi har fantastiska arkivskatter som du kan utforska i olika digitala arkivtjänster. Häng på till lucka 9 så berättar vi mer om dem!
 • Lucka 10
  I vårt uppdrag ingår att sprida kunskap om språk och kultur i Sverige. Det vill vi göra på ett lustfyllt och intressant sätt så att du kan ta till dig av all den kunskap som vi har förmånen att samla in, bygga upp och sprida vidare. Häng på till lucka 10 så visar vi exempel på några av våra kunskapsbanker.
 • Lucka 11
  Det är dagligen många som hör av sig till oss med frågor som rör språk och kultur i Sverige. För att du snabbare ska kunna få svar på din fråga har vi skapat en frågebank där vi samlat vanliga frågor och svar. Häng på till lucka 11 där vi förklarar hur frågebanken fungerar!
 • Lucka 12
  Ibland känner vi oss alla lite vilsna i djungeln bland regler, rekommendationer, råd och tips. Därför har vi skapat det nya inslaget Vägledningar på vår webb, så att du som sitter med en specifik uppgift framför dig ska få konkret hjälp och vägledning. Häng med oss till lucka 12 så presenterar vi några av våra vägledningar inom språk och kultur!
 • Lucka 13
  Visste du att vi har flera bloggar där våra experter kommenterar, resonerar och lyfter aktuella frågor, ord och händelser inom språk och kultur i Sverige? Häng på till lucka 13 så kanske du hittar din favoritblogg!
 • Lucka 14
  Vi vill ha en levande, inkluderande och tillgänglig webb som ger dig som användare en bra upplevelse. Om du har synpunkter eller är missnöjd med något på webben vill vi gärna att du uppmärksammar oss om detta. Häng på till vår sista lucka 14 så berättar vi hur du kan hjälpa oss att förbättra vår webb!