Vårt utseende på isof.se

Blånande berg, rosa tegel och ärtgrönt. En genomtänkt design förhöjer din upplevelse av webben och färgerna är en viktig del av det. Här får du veta mer om våra nya färger på webben.

Isof illustration

Blånande berg

Den blågröna profilfärg som håller samman vår kommunikation kallar vi för Blånande berg. Den ska påminna om blånande skogsklädda berg i fjärran – med en tanke till våra föregångare som en gång i tiden färdades genom landskapen för att samla in dialekter och språkburen kunskap.

Tegel, Ärta och Sol

Våra digitala komplementfärger kallar vi för Tegel, Ärta och Sol.

Tegel

Tegel är den rosa färg du ser på vissa ikoner, i bildpuffar och i illustrationer. Den står för stabilitet och trygghet, i likhet med stadens tegelhus och trädets stam och rötter.

Ärta

Ärta är den knallgröna färg du ser på vissa ikoner och andra grafiska element på webben. Den står för växtkraft och energi, som i trädets och växternas klorofyllfyllda blad.

Sol

Sol är den gula färg som du ser i en något pastelligare nyans på vår webb. Den står för nyfikenhet och öppenhet mot omvärlden, som solens ljusa strålar.

Formspråk och bildspråk

Tillsammans med ett mjukt formspråk och olika nyanser av grönt vill vi att våra färger och webbens design ska kännas tilltalande, behaglig och intresseväckande. Vi vill också vara inkluderande i våra texter och bilder och tänker därför igenom detta extra mycket innan vi publicerar en sida.

Spana in våra andra luckor i lanseringskalendern!