Toppmeny, sidhuvud och sidfot på isof.se

Här får du lära dig mer om hur du navigerar på webben via vår toppmeny och ingångarna i sidhuvudet och sidfoten.

En bild som föreställer sidhuvudet på Isofs webbplats.

Så här ser hela sidhuvudet ut på nya isof.se.

Stora toppmenyn

I sidhuvudet hittar du, om du besöker oss via dator eller större skärm, alltid den stora toppmenyn. Toppmenyn kommer du alltid åt oavsett vilken sida du befinner dig på. De fem ingångarna i toppmenyn visar webbens huvudområden: Vårt uppdrag, Stöd och språkråd, Arkiv och insamling, Lär dig mer, På gång. Om du besöker oss via mobilen hittar du toppmenyn genom att klicka på menyikonen. De fem huvudingångarna visas då som en lista under varandra med en plusknapp som visar att det finns underliggande sidor.

Bild av toppmenyn på Isofs nya webbplats.

Så här ser toppmenyn ut på nya isof.se.

Läs på om stora toppmenyn

Det här hittar du under varje huvudområde:

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är att samla in, bygga upp och sprida kunskap om språk och kultur i Sverige. Under huvudingången Vårt uppdrag kan du läsa mer om oss, vårt uppdrag och hur vi redovisar det.

Stöd och språkråd

Vi ger råd och rekommendationer och svarar på frågor inom våra expertområden. Under huvudingången Stöd och språkråd hittar du det stöd vi erbjuder i form av till exempel språktjänster, vägledningar och frågor och svar.

Arkiv och insamling

Vi vårdar språken, namnbruket och det immateriella kulturarvet och samlar in berättelser och kunskap om vår tid. Under huvudingången Arkiv och insamling kan du läsa mer om det samt utforska våra digitala arkivtjänster.

Lär dig mer

Vi vill bidra till ett lustfyllt lärande och ge alla möjlighet att ta del av den kunskap som vi samlar in och bygger upp. Under huvudingången Lär dig mer kan du lära dig mer om språk och kultur i Sverige.

På gång

Under huvudingången På gång kan du hitta det som är aktuellt hos oss i form av nyheter, kommande evenemang, lediga tjänster, närvaro i sociala medier, pågående frågelistor och enkäter samt informationskampanjer.

Lilla sidhuvudsmenyn

Högst upp på isof.se hittar du, om du besöker oss via dator eller större skärm, den lilla sidhuvudsmenyn. Den kommer du alltid åt oavsett vilken sida du befinner dig på. Om du besöker oss via mobilen hittar du den lilla sidhuvudsmenyn genom att klicka på menyikonen. Genvägarna finns då längst ner i menylistan.

En bild av lilla sidhuvudsmenyn på Isofs webbplats.

Så här ser lilla sidhuvudsmenyn ut på nya isof.se.

Läs på om lilla sidhuvudsmenyn

I lilla sidhuvudsmenyn hittar du genvägar eller snabblänkar till:

Frågelådan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

När du klickar på snabblänken Frågelådan i sidhuvudet hamnar du i vår språktjänst Frågelådan i svenska där du kan hitta svar på språkfrågor om svenska, till exempel om skrivregler, grammatik, uttal, stavning, främmande ortnamn och användning av ord och uttryck.

Nationella minoritetsspråk

När du klickar på snabblänken Nationella minoritetsspråk i sidhuvudet hamnar du på en ingångssida för våra sidor med information på nationella minoritetsspråk. Välj ett språk och klicka dig vidare för att ta del av informationssidor på just det språket.

Teckenspråk

När du klickar på snabblänken Teckenspråk i sidhuvudet hamnar du på en sida där vi har samlat all vår information på svenskt teckenspråk.

Sök

När du klickar på Sök i sidhuvudet öppnas det en sökruta där du kan skriva in valfritt sökord. När du har sökt på ditt ord hamnar du i vårt webbsök där du ser resultatet av din sökning i form av en lista med länkar till sidor på webbplatsen. När du använder vårt webbsök kommer du endast att få träff på sidor som ligger i webbplatsen. Om du vill söka på innehåll i en av våra språk- eller arkivtjänster måste du först gå in på den tjänsten innan du kan få träff på din sökfråga.

Vi är experter på

När du klickar på den här snabblänken i sidhuvudet visas en utfällbar lista där du kan välja bland våra 16 olika expertområden. När du klickar på ett expertområde i listan hamnar du på motsvarande expertområdessida där du får information om vad vi gör och vad vi kan hjälpa till med inom just det expertområdet.

Sidfoten

Längst ner på isof.se hittar du vår sidfot. Sidfoten med tillhörande information kommer du alltid åt oavsett vilken sida du befinner dig på och oavsett om du besöker oss via dator, större skärm eller mobil.

Bild som visar sidfoten på Isofs nya webbplats.

Så här ser sidfoten ut på nya isof.se.

Läs på om sidfoten

Den här informationen hittar du i sidfoten:

Kontakt

I sidfoten hittar du våra kontaktuppgifter med länkar till telefontider och öppettider samt vårt pressrum.

Om myndigheten

I sidfoten finns även direktlänkar till viktiga sidor om myndigheten och webbplatsen, till exempel tillgänglighetsredogörelse, hantering av personuppgifter och hur vi hanterar kakor, så kallade cookies.

Sociala medier och Other languages

Allra längst ner i sidfoten finns länkar som leder till sidor där vi presenterar våra olika konton i sociala medier samt en länk till sidan Other languages där du hittar sidor på andra språk än svenska, de nationella minoritetsspråken och svenskt teckenspråk.

Spana in våra andra luckor i lanseringskalendern!