Ingångssidor på isof.se

Ingångssida låter kanske lite tråkigt, men faktum är att det är en alldeles utmärkt sida som ger dig överblick över de sidor och det innehåll som finns därunder. Här beskriver vi ingångssidans funktion.

När du klickar på en av de stora toppmenyknapparna kommer du till en så kallad ingångssida. På ingångssidan finns en beskrivning som hjälper dig att förstå vilket innehåll du kan hitta därunder och du kan också gå vidare till mer information på underliggande sidor med hjälp av menyer eller en filtreringsfunktion. Ingångssidor kan se lite olika ut och här beskriver vi några funktioner som kan dyka upp på dessa sidor.

Ingångsmeny

På många ingångssidor finns en så kallad ingångsmeny som i datorn ligger i bredd med tre rubriker bredvid varandra på datorskärm, eller under varandra i mobilen. När du klickar på en rubrik med beskrivning i menyn kommer du antingen direkt till en informationssida med text eller till ännu en ingångssida.

Bild som visar hur en ingångsmeny ser ut på Isofs webbplats.

Så här kan en ingångsmeny se ut på nya isof.se.

Filtrera efter expertområde

På en del ingångssidor finns det i toppen av sidan möjlighet att filtrera informationen efter expertområde så att du snabbt och enkelt enbart kan se information och underliggande sidor inom just det expertområdet. Klicka på det expertområde som du är intresserad av så visas det nedanför filtreringsknapparna sidor med information kopplat till det området. Du kan alltid nollställa din filtrering för att återigen se alla sidor eller göra en ny filtrering.

Bild som visar hur man kan filtrera efter expertområde på Isofs webbplats.

Så här kan funktionen filtrera efter expertområde se ut på nya isof.se.

Populärt just nu

Nedanför ingångsmenyn har vi på vissa ingångssidor valt att under rubriken Populärt just nu visa länkar till sidor som vi vet att många söker efter eller besöker ofta.

Bildpuffar och aktuelltflöden

Längre ner på ingångssidor kan det ibland finnas så kallade bildpuffar där vi med hjälp av en bild och en rubrik lyfter fram olika sidor som är särskilt aktuella under en viss period. När du klickar på en bild eller tillhörande rubrik hamnar du på en ingångssida eller informationssida för det aktuella ämnet. Ofta visas bildpuffar i nära anslutning till små rutor med aktuella nyheter eller blogginlägg inom ett visst ämne, så kallade aktuelltflöden.

Bild som visar hur bildpuffar och aktuelltflöden ser ut på Isofs webbplats.

Så här kan bildpuffar och aktuelltflöden se ut på nya isof.se.

Spana in våra andra luckor i lanseringskalendern!