Hur du hittar och letar dig fram på isof.se

Toppmenyn är webbens skelett, men det finns också många leder som hjälper dig att hitta rätt och leta dig fram till andra spännande sidor. Här beskriver vi dem.

Vi har en bred verksamhet med många olika expertområden. Vissa som besöker vår webb är enbart intresserade av att hitta information inom ett specifikt expertområde medan många är intresserade av flera närliggande expertområden eller vill ta del av all vår information om språk och kultur i Sverige. Därför har vi byggt en webb som gör att du alltid kan se all vår samlade verksamhet, men som också gör det enkelt för dig att snabbt filtrera informationen efter ett expertområde så att du direkt hittar just den specifika informationen.

Så här kan du navigera på den nya webben:

Toppmeny, sidhuvudsmeny och sidfot

Vilken sida du än är på kan du alltid klicka på våra huvudingångar i stora toppmenyn, våra snabblänkar i lilla sidhuvudsmenyn eller snabblänkarna i sidfoten för att snabbt ta dig till någon av dessa platser. När du klickar på vår logotyp i övre vänstra hörnet kommer du alltid till startsidan.

Bild av sidhuvudet på Isofs nya webbplats.

Så här ser hela sidhuvudet ut på nya isof.se.

Undermeny

På de flesta informationssidor visas en undermeny till höger på sidan, med hjälp av den kan du klicka dig vidare till andra tillhörande eller underliggande sidor.

Bild som visar undermenyn på Isofs nya webbplats.

Så här ser undermenyn ut på nya isof.se. Undermenyn är den ljusgröna meny du ser till höger på bilden.

Brödsmulor

Till vänster i toppen på en ingångssida eller en informationssida ser du alltid en lista med länkar, så kallade brödsmulor, som visar var på webben du befinner dig och hur du tagit dig dit. Du kan klicka på länkarna i brödsmulorna för att ta dig till önskad sida.

Bild som visar hur brödsmulor ser ut på Isofs nya webbplats.

Så här ser brödsmulor ut på nya isof.se.

Relaterat innehåll

På många informationssidor finns längre ner på sidan en ruta som heter Relaterat innehåll där du hittar länkar till andra sidor på webben som vi tror att du kan vara intresserad av. Klicka på en länk i rutan för att direkt komma till en annan sida på webben med det relaterade innehållet.

Bild som visar relaterat innehåll på Isofs webbplats.

Så här ser funktionen relaterat innehåll ut på nya isof.se.

Sökfunktionen

Sökfunktionen kommer du alltid åt högst upp i lilla sidhuvudsmenyn. När du klickar på sök öppnas det en sökruta där du kan skriva in valfritt sökord. När du har sökt på ditt ord hamnar du i vårt webbsök där du ser resultatet av din sökning i form av en lista med länkar till sidor på webbplatsen.

Bild som visar sökfunktionen på Isofs webbplats.

Så här kan det se ut när du hamnat i webbsöket på nya isof.se

Spana in våra andra luckor i lanseringskalendern!