• Huvudmeny

Om våra publikationer

Isof ger ut flera olika publikationer i både tryckt och digital form.

Våra forskningsresultat redovisas vanligen i böcker, artiklar och rapporter. Vi ger dessutom ut handböcker och läromedel, ordböcker och ortnamnsserier. Många av våra publikationer finns att ladda ned kostnadsfritt som pdf eller e-bok och det går även att beställa tryckta exemplar.

En del av våra publikationer har utgått eller är slutsålda. Ofta kan man ändå få tillgång till dem via pdf eller i våra arkiv eller bibliotek. Vissa finns till försäljning på antikvariat.

Publikationsserier

Vi har flera olika publikationsserier, främst inom ortnamn men även inom personnamn och dialekter. Desutom har vi tidskriften Kielviesti och bulletinen Klarspråk som kommer ut med fyra nummer per år. Du hittar mer information om våra publikationsserier i menyn under rubrikerna Dialekter, Namn och Tidskrifter.

Beställa böcker

I anslutning till varje bokpresentation finns ett formulär för att beställa ett tryckt exemplar av publikationen. Publikationen du söker hittas enklast via sökfunktionen, ämnessidorna eller publikationsförteckningen.

Digitalisering av våra böcker

På institutet pågår en omfattande digitalisering av våra böcker, och ambitionen är att med tiden kunna erbjuda alla våra publikationer kostnadsfritt i digital form.

Äldre publikationer är bildskannade från originalen och därefter OCR-kontrollerade. Det kan dock finnas enstaka problem med texttolkningen, särskild vad gäller den äldsta litteraturen.

Äldre litteratur som pdf hittas via sidan Digitaliserade publikationer.

Uppdaterad 21 januari 2021

Obs! Tillfälliga förändringar

Just nu gäller skärpta nationella råd och restriktioner som begränsar vår möjlighet att hantera bokbeställningar. Leveranstider dröjer längre tid än vanligt och vi har svårt att utlova exakta leveransdatum. Vi hoppas att detta inte ska påverka dig alltför mycket. Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

Villkor

Våra digitala publikationer laddas ned kostnadsfritt som pdf-filer via knappen "Hämta som pdf" på publikationssidan.

Om en publikation finns i tryckt form visas knappen ”Beställ tryckt exemplar” på publikationssidan. Då kan du beställa den via ett beställningsformulär. Kostnad för frakt tillkommer och du betalar mot faktura.

Vill du köpa flera olika böcker i samma beställning? Kontakta oss så hjälper vi till!

Kontakt

Hittar du inte vad du söker eller vill du ha hjälp att göra din beställning? Kontakta oss!

Telefon: 0200-28 33 33 (växel)

E-post: registrator@isof.se

Läs mer

På sidorna om vår forskning hittar du forskarnas egna publikationslistor.