• Huvudmeny

Flerspråkighet i arbete

Det här är en vägledning om språkinlärning – med konkreta tips om hur du som har svenska som förstaspråk kan planera möten, sköta rekrytering och hantera det dagliga arbetet på en arbetsplats där det talas många språk.

Du får också veta mer om hur du kan öka den ömsesidiga förståelsen i kommunikationen med människor som håller på att lära sig svenska som andraspråk.

Omslag, grön bakgrund med ljusare pratbubblor som blad på slingrande växtrankor.

Hämta som pdfPDF (pdf, 3 MB)


 


Författare: Carla Jonsson, Lotta Olvegård och Sofia Tingsell

Utgivningsår: 2021

Att lära sig ett språk som vuxen är krävande, men blir betydligt lättare med omgivningens stöd. Du som arbetar eller är chef i en flerspråkig organisation kan underlätta och stötta ännu bättre om du vet mer om språk­inlärning och hur du kan hjälpa till med språket och inlärningen på bästa sätt.

Den här vägledningen ger en översiktlig bild av hur språkinlärning går till – och bistår med konkreta tips för det dagliga arbetet på en arbetsplats där det talas många språk. Du får möta flerspråkiga personer, deras svenskspråkiga chefer och kollegor som alla delar med sig av sina erfarenheter av flerspråkighet i arbets­livet. Här finns också goda exempel på hur verksamheter kan använda flerspråkighet som en fördel.

Att arbetsplatser utvecklar och utnyttjar flerspråkighet är en förutsättning både för att verksamheten och samhället ska fungera väl.

Uppdaterad 30 april 2021

Obs! Tillfälliga förändringar

Just nu gäller skärpta nationella råd och restriktioner som begränsar vår möjlighet att hantera bokbeställningar. Leveranstider dröjer längre tid än vanligt och vi har svårt att utlova exakta leveransdatum. Vi hoppas att detta inte ska påverka dig alltför mycket. Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

Villkor

Våra digitala publikationer laddas ned kostnadsfritt som pdf-filer via knappen "Hämta som pdf" på publikationssidan.

Om en publikation finns i tryckt form visas knappen ”Beställ tryckt exemplar” på publikationssidan. Då kan du beställa den via ett beställningsformulär. Kostnad för frakt tillkommer och du betalar mot faktura.

Vill du köpa flera olika böcker i samma beställning? Kontakta oss så hjälper vi till!