• Huvudmeny

Ortnamnen i Hälsingland. Bebyggelsenamnen i Hudiksvalls kommun. Hudiksvallsområdet

Namn på nutida och försvunna bebyggelser i Hudiksvalls stad samt alla bynamn och vissa gårdsnamn i Hudiksvalls kommun.

Författare: Lennart Hagåsen

Utgivningsår: 2014

Ingår i serie: Sveriges ortnamn (SO)

Varför säger man Glada Hudik och vad kan Baldra, Delånger, Via och Åvik betyda? Denna del i serien Sveriges ortnamn är den första i underserien Ortnamnen i Hälsingland.

I boken förklaras i 201 artiklar några namn på nutida och försvunna bebyggelser i Hudiksvalls stad samt alla bynamn och vissa gårdsnamn i Forsa, Hälsingtuna, Högs, Idenors och Rogsta socknar, samtliga belägna i Hudiksvalls kommun.

Stadens och socknarnas namn diskuteras ingående. I boken tas dessutom upp en del andra namn som finns både i kommunen och på andra håll inom och utanför Hälsingland. Namnlederna -bo, -by, -sta och -sätter behandlas utförligt i särskilda artiklar i bokens inledningskapitel.

Uppdaterad 20 september 2016

Obs! Tillfälliga förändringar

Just nu gäller skärpta nationella allmänna råd och restriktioner som begränsar vår möjlighet att hantera bokbeställningar. Leveranstider dröjer längre tid än vanligt och vi har svårt att utlova exakta leveransdatum. Vi hoppas att detta inte ska påverka dig alltför mycket. Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

Villkor

Våra digitala publikationer laddas ned kostnadsfritt som pdf-filer via knappen "Hämta som pdf" på publikationssidan.

Om en publikation finns i tryckt form visas knappen ”Beställ tryckt exemplar” på publikationssidan. Då kan du beställa den via ett beställningsformulär. Kostnad för frakt tillkommer och du betalar mot faktura.

Vill du köpa flera olika böcker i samma beställning? Kontakta oss så hjälper vi till!