• Huvudmeny

Röster om hajj

Boken speglar vallfärden till Mecka ur olika perspektiv och belyser några av alla de tankar och åsikter som finns om hajj-resor.

Författare: Klas Grinell, Göran Larsson, Maria Löfdahl, Fredrik Skott, Lena Wenner

Utgivningsår: 2017

En av islams grundpelare är hajj – vallfärden till Mecka. Genom att allt fler svenskar identifierar sig som muslimer är hajj en tradition som många i Sverige på olika sätt kommer i kontakt med.

Röster om hajj introducerar den muslimska vallfärden och dess betydelse historiskt, socialt och språkligt. Vem kan resa på hajj – och vem kan inte delta? Här berättar också ett antal muslimer om sina känslor och upplevelser under pilgrimsresan från Sverige till Mecka. Genom en finländsk språkvetare och forskningsresande, Georg August Wallin, ges en historisk ögonblicksskildring från 1845.

Boken är resultatet av ett samarbete mellan Isof, Göteborgs universitet och Världskulturmuseet.

Boken består av tre delar:

  • Del 1: Hajj – en introduktion
  • Del 2: Röster om hajj
  • Del 3: Avslutning
Uppdaterad 19 november 2019

Obs! Tillfälliga förändringar

Just nu gäller skärpta nationella råd och restriktioner som begränsar vår möjlighet att hantera bokbeställningar. Leveranstider dröjer längre tid än vanligt och vi har svårt att utlova exakta leveransdatum. Vi hoppas att detta inte ska påverka dig alltför mycket. Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

Villkor

Våra digitala publikationer laddas ned kostnadsfritt som pdf-filer via knappen "Hämta som pdf" på publikationssidan.

Om en publikation finns i tryckt form visas knappen ”Beställ tryckt exemplar” på publikationssidan. Då kan du beställa den via ett beställningsformulär. Kostnad för frakt tillkommer och du betalar mot faktura.

Vill du köpa flera olika böcker i samma beställning? Kontakta oss så hjälper vi till!