• Huvudmeny

Äldre jakt- och fångstmetoder i en norrbottenssocken

En skildring av jakt- och fångsmetoderna i en Norrbottenssocken i början av förra seklet.

Författare: Edvin Brännström

Utgivningsår: 2006

Våren 1981 överlämnades till DAUM en samling dokument som tillhört etnologen och språkforskaren Edvin Brännström (1902-1979). Bland dokumentationen fanns ett opublicerat arbete, Äldre jakt- och fångstmetoder i en Norrbottenssocken.

I denna postumt utgivna bok ges en målande skildring av jakt- och fångsmetoderna i en Norrbottenssocken i början av förra seklet. Texten är försedd med illustrativa fotografier och teckningar av författarens hand. Man bör ha i åtanke att de jaktmetoder som beskrivs i boken numera är förbjudna.

Uppdaterad 20 september 2016

Obs! Tillfälliga förändringar

Just nu gäller skärpta nationella råd och restriktioner som begränsar vår möjlighet att hantera bokbeställningar. Leveranstider dröjer längre tid än vanligt och vi har svårt att utlova exakta leveransdatum. Vi hoppas att detta inte ska påverka dig alltför mycket. Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

Villkor

Våra digitala publikationer laddas ned kostnadsfritt som pdf-filer via knappen "Hämta som pdf" på publikationssidan.

Om en publikation finns i tryckt form visas knappen ”Beställ tryckt exemplar” på publikationssidan. Då kan du beställa den via ett beställningsformulär. Kostnad för frakt tillkommer och du betalar mot faktura.

Vill du köpa flera olika böcker i samma beställning? Kontakta oss så hjälper vi till!