• Huvudmeny

Teknisk information

Här hittar du teknisk information om webbplatsen.

Följsam design

Webbplatsen har en följsam design och är anpassad för att fungera på olika skärmar, till exempel dator, pekplatta och mobil. En del innehåll på webbplatsen försvinner när man använder en liten skärm. Vissa delar av webbplatsen kan fungera sämre på en liten skärm, till exempel includer.

Tillgänglighetsstandarder

Vi vill att vår webbplats ska vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt.

En del information finns på andra språk än svenska. Vi har inga sidor i så kallad lättläst version, utan vinnlägger oss i stället om att skriva klarspråk, det vill säga att skriva en svenska som är enkel, klar och begriplig.

Talsyntes, teckenspråksfilmer och ljudfiler

Vi har talsyntes, datoruppläst text, för alla sidor. Observera att den än så länge bara fungerar för svenska, inte för andra språk på webbplatsen. En markera text-funktion, så att man bara får markerad text uppläst, finns också. I den spelare som öppnas kan du själv göra vissa ändringar i inställningarna för spelaren.

För vissa sidor finns även teckenspråksfilmer. Filmerna finns utspridda på webbplatsen, men också samlade på en filmsida. Filmerna visas via videotjänsten Vimeo.

Problem att lyssna på ljudklipp

I Explorer kan det ibland uppstå problem med att lyssna på ljudklipp på webbplatsen. Det beror oftast på en inställning i webbläsaren som du själv kan åtgärda:

  • Gå till menyn ”Verktyg” och välj ”Internetalternativ”.
  • Klicka på fliken ”Avancerat” och skrolla sen ned till ”Multimedia” och bocka för valet ”Spela upp ljud i webbsidor”.

Webbläsare

Webbplatsen visas bäst i moderna webbläsare, det vill säga i de senaste versionerna av webbläsare som Explorer, Firefox, Opera, Chrome och Safari.

I webbläsaren kan du själv göra personliga, läsvänliga inställningar för sådant som teckengrad, skärmupplösning etc. På denna webbplats öppnas alla länkar utom fillänkar automatiskt i samma fönster. Vill du hellre öppna dem i ny flik eller nytt fönster ställer du in det i din webbläsare.

E-post

Vill du skriva till enskilda medarbetare, skriv adressen som fornamn.efternamn@isof.se.

Includer

Enstaka resurser presenteras som så kallade includer eller iframes, det vill säga i en integrerad ram där en tekniskt sett extern webbsida visas. Eftersom dessa sidor i nuläget inte ligger på vår domän, kan man inte söka i dem genom den vanliga sökfunktionen. Det gäller till exempel funktionen Frågelådan, som istället har en egen sökfunktion.

På sikt ska Frågelådan och andra databaser som nu presenteras i includer integreras på webbplatsen och därmed bli mer användarvänliga.

Filer och programkrav

På webbplatsen finns separata publikationer och dokument i pdf-format. För att kunna läsa dem måste du ha gratisprogrammet Adobe Reader installerat.

Hittar du filer som inte fungerar? Rapportera till oss så vi kan åtgärda problemet.

Kakor

Den här webbplatsen innehåller så kallade kakor (cookies). Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller sådana, vad dessa används till och hur kakor kan undvikas.

Uppdaterad 23 september 2020

Synpunkter

Vi arbetar hela tiden med att förbättra webbplatsen. Kontakta oss gärna om du har förslag, synpunkter eller frågor.

Fyll i formulär

Skicka e-post