Om webbplatsen

Här hittar du information om vår webbplats.

Hitta på isof.se

För att hitta på isof.se kan du använda dig av toppmenyn och sidhuvudsmenyn som du alltid når längst upp på sidan. De fem ingångarna i toppmenyn visar webbens huvudområden: Vårt uppdrag, Stöd och språkråd, Arkiv och insamling, Lär dig mer, och På gång. Den lilla sidmenyn är placerad ovanför toppmenyn och här hittar du genvägar till Frågelådan, våra sidor på nationella minoritetsspråk och på svenskt teckenspråk samt sökfunktionen och en genväg till alla våra expertområden.

Undermenyn och brödsmulorna som finns på de flesta sidor hjälper dig också att navigera på webbplatsen. Med webbkartan får du snabbt en översikt över webbplatsens alla huvudingångar och sidor. Den är en automatgenererad bild av våra menyer, med länkar direkt till sidorna.

Sökfunktionen kommer du alltid åt högst upp i lilla sidhuvudsmenyn. Det går i nuläget inte att söka på innehåll i sidor som finns i våra webbapplikationer, till exempel Frågelådan och Ortnamnsregistret. Där finns istället separata sökfunktioner.

Läs mer om struktur och navigation

Toppmeny

Längst upp på sidan hittar du, om du besöker oss via dator eller större skärm, alltid den stora toppmenyn. Toppmenyn kommer du alltid åt oavsett vilken sida du befinner dig på. De fem ingångarna i toppmenyn visar webbens huvudområden. Om du besöker oss via mobilen hittar du toppmenyn genom att klicka på menyikonen. De fem huvudingångarna visas då som en lista under varandra med en plusknapp som visar att det finns underliggande sidor. Huvudingångarna på isof.se är:

  • Vårt uppdrag. Här kan du läsa mer om oss, vårt uppdrag och hur vi redovisar det. Du hittar också information om våra expertområden.
  • Stöd och språkråd. Här hittar du stöd vi erbjuder i form av till exempel språktjänster, vägledningar och frågor och svar.
  • Arkiv och insamling. Här kan du läsa mer om våra omfattande arkiv inom dialekter, folkminnen och namn. Du kan också läsa mer om hur arkiven byggts upp och byggs ut, och du kan ta del av arkivmaterial genom våra digitala arkivtjänster.
  • Lär dig mer. Här hittar du kunskapsbanker, publikationer, bloggar och poddar, webbutställningar och kviss samt information om vår forskning och aktuella projekt på myndigheten.
  • På gång. Här hittar du det som är aktuellt hos oss i form av nyheter, kommande evenemang, lediga tjänster, närvaro i sociala medier, pågående frågelistor och enkäter samt informationskampanjer.

Sidhuvudsmeny

Ovanför toppmenyn finns den lilla sidhuvudsmenyn. Den kommer du alltid åt oavsett vilken sida du befinner dig på. Om du besöker oss via mobilen hittar du den lilla sidhuvudsmenyn genom att klicka på menyikonen. Genvägarna finns då längst ner i menylistan. Här finns genvägar till Frågelådan, våra sidor på nationella minoritetsspråk och på svenskt teckenspråk samt sökfunktionen. Du hittar också en genväg till alla våra expertområden.

Sidfot

Längst ner på isof.se hittar du vår sidfot. Sidfoten med tillhörande information kommer du alltid åt oavsett vilken sida du befinner dig på och oavsett om du besöker oss via dator, större skärm eller mobil. Här finns kontaktuppgifter och direktlänkar till viktiga sidor om myndigheten och webbplatsen. Du hittar också en länk till sidan Other languages där du hittar sidor på andra språk än svenska, de nationella minoritetsspråken och svenskt teckenspråk.

Undermeny

På de flesta informationssidor visas en undermeny till höger på sidan, med hjälp av den kan du klicka dig vidare till andra tillhörande eller underliggande sidor.

Brödsmulor

Till vänster i toppen på en ingångssida eller en informationssida ser du alltid en lista med länkar, så kallade brödsmulor, som visar var på webben du befinner dig och hur du tagit dig dit. Du kan klicka på länkarna i brödsmulorna för att ta dig till önskad sida.

Relaterat innehåll

På många informationssidor finns längre ner på sidan en ruta som heter Relaterat innehåll där du hittar länkar till andra sidor på webben som vi tror att du kan vara intresserad av. Klicka på en länk i rutan för att direkt komma till en annan sida på webben med relaterat innehåll.

Tillgänglighet

Vi vill att isof.se ska vara så tillgänglig som möjligt för så många som möjligt, och vi arbetar löpande för att förbättra tillgängligheten. I vår tillgänglighetsredogörelse kan du läsa mer om tillgängligheten på isof.se, kända brister i tillgängligheten och hur du kan göra för att uppmärksamma oss på brister eller få innehåll i ett tillgängligt format.

Teknisk information

Webbplatsen visas bäst i moderna webbläsare, det vill säga i de senaste versionerna av vanliga webbläsare som Internet Explorer, Chrome, Firefox och Safari.

I webbläsaren kan du själv göra personliga, läsvänliga inställningar för sådant som teckengrad, skärmupplösning etc. På isof.se öppnas alla länkar i samma fönster. Vill du hellre öppna dem i ny flik eller nytt fönster ställer du in det i din webbläsare.

Webbplatsen har en följsam design och är anpassad för att fungera på olika skärmar. Enstaka sidor och tjänster kan fungera något sämre på en liten skärm.

Prenumerera

Du kan prenumerera på webbnyheter och pressmeddelanden från Isof. Det finns även möjlighet att prenumerera på den digitala tidningen Klarspråk eller på inlägg från våra bloggar. Du kan när som helst förändra eller avsluta din prenumeration.

Kopiering

Du får gärna kopiera texter från vår webbplats, om inget annat anges för en specifik text. Var dock alltid noga med att ange källan.

Ansvarig utgivare

Isof har ett utgivningsbevis för webbplatsen. Ansvarig utgivare är generaldirektören.

Hjälp oss bli bättre

När det gäller användarupplevelsen på isof.se är det du som är expert! Kontakta oss gärna med dina frågor, synpunkter och förslag runt webbplatsen.

Läs mer i lanseringskalendern!

I samband med att isof.se lanserades den 7 juni 2021 presenterade vi webbplatsen i en lanseringskalender. Här kan du bland annat läsa om vårt tänk runt utseende och färger, struktur och navigation samt olika innehållsformat.