• Huvudmeny

17 december 2020

Nytt poddavsnitt om humor i myndighetskommunikation

Är det okej att myndigheter skojar på sociala medier, eller är det rent av olämpligt? I det senaste avsnittet av Svenskan i samhället tittar fyra experter närmare på tilltal och ton.

Ikon för podden Svenskan i samhället, bestående av en ruta där en silhuett av ett samhälle med hus och träd och texten Svenskan i samhället i en pratbubbla.

Lyssna här på webben eller i valfri poddapp!

I det tredje avsnittet av Isofs podd Svenskan i samhället får du möta en rad experter som alla har koll på kombinationen klarspråk, kommunikation och humor – på myndigheter!

Samtalet spelades in under klarspråkskonferensen Klarspråk 2020, och medverkar gör Magdalena Westin Piotrowska från Livrustkammaren, Kati Kalliomäki från finska Skatteförvaltningen och Maria Fremer från Institutet för de inhemska språken i Finland. Samtalet modererades av universitetslektorn och språkforskaren Lena Lind Palicki.

I inslaget Frågelådan delar Isofs språkvårdare och klarspråksexperter Gabriella Sandström och Ingrid Olsson med sig av hur Språkrådet ser på klarspråk i kombination med humor, och hur de tänker kring det egna twitterkontot @sprakfragor.

Svenskan i samhället är en podd där Isofs språkvårdare i svenska vid Språkrådet samtalar med inbjudna gäster. Samtalen handlar om språkvård ur ett större perspektiv och tar upp ämnen som språkets roll i samhället, språk som resurs för kommunikation och handling, språk och makt, känslor och attityder. Även grammatik och skrivregler kommer att tas upp.

Läs mer om och lyssna på avsnitt 3. Kan en myndighet vara rolig?

Uppdaterad 18 december 2020