• Huvudmeny

12 november 2020

Språkseminarium i meänkieli arrangeras digitalt

År 2020 går språkseminarium i meänkieli av stapeln 13 och 14 november. Alla kan delta var de än befinner sig då alla programpunkter är digitala.

Varje år arrangerar Isof ett språkseminarium i meänkieli. Förra året ägde det rum i Uppsala, och sändes i efterhand på UR Play. Med anledning av den rådande coronapandemin kommer Språkseminarium i meänkieli 2020 hållas digitalt.

Årets seminariedagar ordnas i samarbete med Samverkansplattformprojektet, där Övertorneå kommun, Uleåborgs universitet, Finland och Kvensk institutt, Norge deltar.

Se föredragen även i efterhand

Fokus kommer ligga på viktiga frågor som kan dyka upp när man arbetar med att revitalisera hotade minoritetsspråk som meänkieli och kvänska. Frågor som berörs är bland annat skriftspråkets standardisering, språkberikad undervisning och språkbad.

Det går att följa seminariet digitalt från klockan 09.00 respektive dag på Kieliarena.com/videolänk till annan webbplats eller Youtube.länk till annan webbplats Alla föreläsningar kommer även att vara textade på svenska. När seminariet är avslutat kommer föredragen sparas så att det går att se dem även i efterhand på projektets hemsida Kieliarena.

Uppdaterad 12 november 2020