• Huvudmeny

2 juni 2017

Berätta om din skolavslutning!

Tar du studenten eller firar skolavslutning i år? Eller har du minnen från din barndoms avslutningsfiranden? Dela med dig av dina tankar, minnen och erfarenheter i våra webbfrågelistor!

Nu är det sommarlovstider och runtom i Sverige ordnas studentfiranden och skolavslutningar. På institutet arbetar vi för att utöka vår kunskap om dagens traditioner och som en del av fokusområdet Årets fester och livets högtider dokumenterar vi olika former av skolavslutningar.

Svara på webbfrågelistor

Nu söker vi fler berättelser om studentfirande och skolavslutningar. Har du några erfarenheter, tankar, reflektioner eller minnen att dela med dig av? Svara på våra webbfrågelistor i ämnet. Beroende på var du befinner dig i livet finns olika enkäter:

  • Skolavslutningar för dig i skolan
    För dig som går i grundskolan eller gymnasiet och kan berätta om hur dina skolavslutningar ser ut. Gå till webbfrågelistan
  • Studentfirande
    För dig som tar studenten i år. Gå till webbfrågelistan
  • Skolavslutningar då och nu
    För dig som minns skolavslutningarna i folkskolan/grundskolan, till dig som tagit realexamen före 1972 eller studentexamen i den gamla gymnasieskolan före 1968, till dig som tagit studenten i den nya gymnasieskolan och till dig som har erfarenheter av andra liknande avslutningar.  Gå till webbfrågelistan

Läs mer om firandet

I Händelser i almanackan kan du läsa mer om hur studenten och skolavslutningar har firats genom tiderna. Dagens firande rymmer både gamla och nya traditioner, och det kan se olika ut i olika delar av landet.

Läs mer

Händelser i almanackan: Skolavslutningar och sommarlov

Händelser i almanackan: Studentfirande

Webbfrågelista: Skolavslutningar för dig i skolan

Webbfrågelista: Skolavslutningar då och nu

Webbfrågelista: Studentfirande

Länkar

Gp.se: Studenten – en attraktiv kundlänk till annan webbplats (28 maj 2017)

Bohuslänningen: Ett firande som bara blir störrelänk till annan webbplats (7 Juni 2017)

Metro: Studenten - kommersiellt fylleslag eller välförtjänt firande?länk till annan webbplats (4 juni 2017)

Uppdaterad 13 juni 2017