• Huvudmeny

20 mars 2014

Tema grammatikundervisning på Grammatikfestivalen

I morgon fredag anordnas den årliga Grammatikfestivalen vid Göteborgs universitet, med fokus på undervisning: Hur kan grammatik göras mer spännande, och hur kan grammatik användas i digitala hjälpmedel?

Grammatikfestivalen är en del av den nationella Grammatikdagen, som arrangeras av Svensklärarföreningen och Språkkonsulterna. Den firas för tredje gången runt om i landet, från Luleå tekniska högskola i norr till Lunds universitet i söder. Syftet med dagen är att höja statusen för grammatik och sprida insikten att grammatik är roligt.

I år är temat grammatikundervisning, med fokus på både lärarens roll och teknikens. Jessica Eriksson, Camilla Grönvall och Annelie Johansson försöker peppa lärarna med föredraget ”Kreativ grammatik. Hur kan man göra grammatikundervisning rolig och meningsfull?”. Teknikperspektiven lyfts av Thomas Hallgren och Aarne Ranta under rubriken ”Gör det själv: grammatiker på dator i GF Cloud” och av Elena Volodina, som förespråkar ”Språkteknologi för grammatikträning”.

Läs mer om Grammatikfestivalen och programmetlänk till annan webbplats vid Göteborgs universitet.

Uppdaterad 20 april 2014