• Huvudmeny

17 februari 2014

Sök pengar för digitala lärarresurser

Hos Internetfonden kan man söka pengar för projekt som främjar internetutveckling och digital delaktighet i Sverige. I år är fokusområdet digitala lärresurser, till exempel för språkinlärning.

.SE, eller Stiftelsen för internetinfrastruktur som de också heter, har i uppdrag att bidra till en positiv utveckling av internet i Sverige. Ett viktigt område i satsningarna är digital delaktighet, att få de grupper som i dag ofta står utanför internet att bli delaktiga som medborgare. Genom den så kallade Internetfonden kan man söka pengar till projekt som bidrar till att utveckla internet.

I den nya projektutlysning som just gått ut vill man särskilt få in ansökningar som handlar om att utveckla öppna digitala lärresurser. Syftet är att utveckla fler tjänster kring sådana resurser, och att fler ska använda dem som redan finns. Det handlar bland annat om resurser och tjänster för språkinlärning i den svenska skolan.

Under året hoppas Internetfonden dela ut 5 miljoner kronor till nya projekt. Läs mer om Internetfondenlänk till annan webbplats

Uppdaterad 20 april 2014