• Huvudmeny

4 februari 2014

Facebook populärt bland kommuner

Facebook är det sociala medium som kommuner helst använder för att kommunicera med invånarna, visar en undersökning från Sveriges Kommuner och Landsting.

Nästan 90 procent av Sveriges kommuner använder Facebook. Ibland har man flera sidor: dels en huvudsida, dels egna sidor för olika verksamheter. Även landstingen är flitiga Facebookanvändare: amtliga 21 landsting och regioner har en huvudsida på Facebook eller sidor för sina verksamheter.

Hälften av kommunerna har ett aktivt Twitterkonto, som främst används för att dela pressmeddelanden och nyheter. Ett fåtal kommuner använder Twitter mer interaktivt, för att föra dialog med följarna.

Bara 11 procent av kommunerna och landstingen använder Instagram, men vissa har hittat kreativa användningssätt som att låta en invånare i området visa upp sin vardag under en vecka.

Läs mer om undersökningenlänk till annan webbplats hos Sveriges Kommuner och Landsting, eller läs Språkrådets undersökning om minoritetsspråkPDF (pdf, 583.2 kB) i myndigheters användning av sociala medier från 2012 (pdf). 

Uppdaterad 20 april 2014