• Huvudmeny

Arkiv och samlingar

Ta del av våra omfattande samlingar inom namn, dialekter och folkminnen. Du kan söka i databaser och register och besöka våra arkiv och bibliotek.

Databaser

Närbild tangentbord.

I menyn har vi samlat våra databaser. I dem kan du söka svar på språkfrågor, hitta information om namn och dialekter med mera. Lexin är en kombination av lexikon och ordböcker med femton minoritetsspråk. ​

Arkiv och bibliotek

Obs! Tillfälliga förändringar gällande arkivbesök

Just nu gäller skärpta nationella råd och restriktioner som begränsar vår möjlighet att hålla arkiven öppna. Därför håller Isofs arkiv i Göteborg och Uppsala stängt fram till åtminstone den 7 februari.

Under tiden förmedlar vi gärna befintligt digitalt material för den som önskar, i den mån vi kan garantera bemanning. Som vanligt svarar vi på frågor och bistår med råd och hjälp via telefon och e-post: Rådgivning

Arkivet i Göteborg: Avdelningen för arkiv och forskning i Göteborg

Arkivet i Uppsala: Avdelningen för arkiv och forskning i Uppsala

Läs mer: Tillfälliga förändringar med anledning av covid-19

Bokhylla

Vi har arkiv och referensbibliotek som har öppet för besökare. Vi hjälper gärna till med framplockning av material och litteratur.

Avdelningen för arkiv och forskning i Göteborg

Avdelningen för arkiv och forskning i Uppsala

Samlingarna i Lund och Umeå

Isofs samlingar i Lund finns tillgängliga vid Arkivcentrum Syd i Lund och samlingarna i Umeå är tillgängliga på Umeå stadsarkiv. Läs mer om samlingarna via länkarna nedan.

Samlingarna i Lund

Samlingarna i Umeå

Uppdaterad 21 januari 2021