Webbföreläsning: Samtalsgrupper för jiddisch

Måndagen den 26:e augusti bjuder Språkcentrum för jiddisch in till webbinarium om jiddischsamtalsgrupper och språkcaféer för jiddisch.

Jake Schneider kommer att hålla en inspirerande presentation ”Strategier för en framgångsrik jiddischspråkig sällskapsklubb” följt av en diskussion och en stund för frågor.

Sedan 2022 har den jiddischspråkiga sällskapsklubben Shmues un Vayn (prat och vin) träffats närmare 60 gånger på barer, i parker, gallerier och bakgårdar i Berlin för att umgås och ta ett glas, medan man enbart talar jiddisch.

I detta 45-minuters webbinarium på engelska kommer samordnaren Jake Schneider att presentera strategier för hållbart odlande av samtalssituationer på jiddisch i vardagen och för utvecklandet av det sociala nätverket mellan generationer och utanför den befintliga vänkretsen.

Det digitala seminariet riktar sig till jiddischtalande som är intresserade av att ta egna initiativ eller som redan leder grupper, såsom läsecirklar. Även talare av andra marginaliserade språk är välkomna.

Föreläsningen och det efterföljande samtalet kommer att spelas in. Den som inte har möjlighet att närvara kommer att kunna se inspelningen i efterhand på isof.se.

Faktaruta

Tid: Måndag 26 augusti, 16:00–17:15

Plats: Digitalt, via Zoom, länk till föreläsningen kommer

Medverkande: Jake Schneider, översättare, jiddischist, grundare av Shmues un Vayn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Moderator: Katka Mazurczak, Språkcentrum jiddisch

Språk: Engelska

Anmälan/registration


E-mail