Korvkaka

½ stop korngryn kokas med en kanna mjölk till tills det blir tjockt. Sedan tillsättes ½ skålpund finstötta skorpor, 1 kkp sirap, 1 kkp russin, 2 hela ägg, litet kokt och riven lever (eller kokt kött). Peppar, salt efter smak. Kokas lykt i 4 timmar.

Recept från: Recept från: Ruth Helges "Vis- och receptbok", Västeråker, Uppland (Uppsala, 33237)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 08 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se