Vinbärssaft

Ingredienser

1 kg bär
700 g socker
1 lit vatten

Beredning

Bären sköljas och repas från klasarna. Vatten och bär kokas tills bären gått sönder under rörning. Sedan får massan självrinna, varefter bären ånyo avkokas. Sedan kokas första saften med sockret i 20 min under skumning. Slås hett på flaskor. Andra avkoket användes till krämer och soppor.

Recept från: Ruth Helges vis- och receptbok (Uppsala 33237)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se