Vinbärsgelé

Beredning

Röda vinbär, knappt mogna, rensas, sköljas och läggas i gryta att koka. Så mycket vatten slås på, att det synes, men ej står över. När bären kokat sönder något, hälles massan i duk och får självrinna. Sedan väges saften och tages lika vikt socker som saftens vikt. Sockret lägges i saften, som kokas hastigt och skummas väl. Slå litet på ett tefat då och då att kallna, så man ser om det stelnar, eljest får saften koka längre.

Recept från: Ruth Helges vis- och receptbok (Uppsala 33237)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 februari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se