Svensk omelett

Ingredienser

2 ägg
1 knivsudd salt
1 dito socker
1½ dl grädde
Till pannan: ½ msk smör

Beredning

Äggulorna vispas väl med salt, socker och grädden tillsättes. Äggvitorna slås till hårt skum. Omelettpannan upphettas i ugnen och smörjes med smör. Smeten, i vilken vitorna försiktigt nedrörts, ihälles.

Recept från: Ruth Helges "Vis- och receptbok", Västeråker, Uppland (Uppsala, 33237)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 08 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se