Snöbollamjölk (äggmjölk) från Ingeltorp

Ingredienser

2 kannor mjölk
5 ägg
3 msk mjöl
3 droppar citronolja
Socker salt

Beredning

Mjölken kokas. Äggulorna vispas tillsammans med 3 msk mjöl och hälles i mjölken, som åter får ett uppkok. Äggvitorna vispas till skum, däri hälles citrondropparne, litet socker och slat. Skummet lägges sedan ned med matsked i mjölken.

Recept från: Åbo Nils Svensson, Ingelstorp, Skåne
Upptecknat: Den 8 juli okänt år av Sofia Reuterdahl (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se