Äggrynsgröt från Kvillinge

Ingredienser

1 liter söt mjölk
2 äggulor
2½ kkp hvetemjöl
Salt
Socker

Beredning

Hvetemjölet bredes ut på ett skärbräde och däri inarbetas äggulorna. Smeten hackas sedan tills den blir som små korn, Mjölken kokas upp. Då den kokar ivispas den hackade smeten och gröten får koka tills den blir lagom tjock, då den afsmakas med socker och salt och serveras med varm mjölk.

Recept från: Johanna Jonsson, Lunda, Kvillinge, Östergötland
Upptecknat: Den 23 juni 1905 av Maja Ringdahl (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se