Äggröra med fläsk från Släp

Ingredienser

(För 5 personer)

7 tjocka skivor fläsk
3 st ägg
1 liter mjölk
½ kkkp mjöl

Beredning

Fläsket stekes på båda sidor och lägges upp på fat.

Äggen vispas upp tillsammans med mjölken. Därefter ivispas mjölet. Äggblandningen nedröres i fläskfettet i stekpannan. Äggröran får koka 10 minuter. Lägges upp på fat och serveras med det stekta fläsket.

Recept från: Lantbrukarhustru Anna Eliasson, Kyvik, Släp, Halland
Upptecknat: Den 21 juli 1902 av Hulda Hellsten (Uppsala 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se