Äggröra från Västra Karaby

Ingredienser

(För 4 personer)

8 ägg
5 kkp mjölk
½ tsk salt
1 kkp hvetemjöl
1 msk socker
½ tsk stött kanel

Beredning

Ägg, mjölk och mjöl vispas tillsammans i ett fat och slås därefter i en panna och sättes öfver elden. Vispas flitigt så att det ej klimpar sig. När det kokat en stund och blifvit tjockt tillsättes socker och salt. Sist slås den stötta kanelen öfver.

Användes i hvardagslag och ätes till stekt fläsk till middag.

Recept från: Åbodotter Johanna Bengtsson, Västra Karaby, Skåne
Upptecknat: Den 14 augusti 1900 av Agnes Palm (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se